Creacions

De l’amor que Gemma Abrié sent per la música i la paraula neixen els principals projectes artístics que té entre mans actualment, que beuen de l’herència del jazz més etern i de l’heterogeneïtat musical del present: el duet amb Josep Traver en el que explora el petit format amb guitarra i les possibilitats expressives del contrabaix i la veu; el duet amb el pianista Manel Camp reversionant en clau de jazz peces del repertori barroc; així com les seves col·laboracions amb projectes que uneixen poesia i música, com el Bestiari amb The New Catalan Ensemble o Els Fruits Saborosos amb la Vicens Martín Dream Big Band, on celebra l’obra poètica de Josep Carner com a solista, vocalista i contrabaixista; o El Viatge de les Mans amb Toni Xuclà i Clàudia Cabero, com a sidewoman. Tota aquesta activitat artística damunt dels escenaris li serveix d’inspiració per a compartir els seus coneixements com a docent a les aules i facilitant processos de desenvolupament personal a través de la màgia de la veu, la música i la neurociència.

Gemma Abrié & Josep Traver duet

Dos músics amb ànima, que comparteixen música i la gaudeixen plegats. Cançons interpretades amb exquisidesa i personalitat: jazz, boleros, cançó, pop o bossanova, directes a l'espectador en una actuació on els dos artistes transmeten lluminositat i alegria.

Blues In The Dark - Abrié & Nguema Performance

La música pren formes visuals i la pintura plasma l’emoció de la veu i el contrabaix. Un espectacle on les dues dones fusionen i complementen la seva creativitat dins d'una atmosfera íntima i única. D’una banda, la Gemma Abrié: la veu i l’emoció com a elements vertebradors de l'expressió musical. I de l’altra, Bianca Batlle Nguema: el color i la pinzellada enèrgica i visceral. El Març del 2017 aquestes dues creadores es vàren trobar per primera vegada un parell d´hores abans d'actuar conjuntament en una performance a l´espai d'art i creació de Can Manyé d'Alella i fruit d'aquella sorprenent experiència decideixen donar-li continuïtat i recorregut a aquest projecte.

JAZZCÀNTIC Música antiga en clau de jazz

Manel Camp i Gemma Abrié s’han retrobat per presentar un concert basat en interpretacions, en clau de Jazz, de peces emblemàtiques d’autors representatius de la Música Antiga, després de l’enriquidora experiència formant part del projecte ZEFIRO TORNA amb l’Ensemble Meridien. Així Monteverdi, Merula, Purcell, Lully, Falconieri, Bach i d’altres sonen absolutament actuals, i les seves obres, convertides en balades de jazz o en estàndards moderns, esdevenen més properes que mai, gràcies a una interpretació càlida, subtil, apassionada i emotiva, que sembla que les composicions compostes fa uns quants segles hagin estat creades ara mateix, i per a ser tocades i cantades d’una manera molt personal, la que ens presenten aquests dos artistes.

SOLOBASSING

SoloBassing és el projecte més arriscat de la cantant i contrabaixista catalana Gemma Abrié. L’espectacle proposa un programa eclèctic que combina diferents gèneres musicals, amb el jazz com a fil conductor. La veu és el seu instrument principal, i la cançó, el seu mitjà d’expressió natural. Versàtil i amb una elegant presència escènica, Gemma Abrié fa una aposta original en el nostre panorama musical, i es caracteritza per l’acompanyament únic del seu contrabaix, amb el que fusiona la seva veu. En ocasions, aquest solo vocalista-contrabaix es complementa amb una guitarra, que amplia les possibilitats rítmiques. La Gemma transporta el públic dels seus concerts a un viatge sonor que se sosté en temes propis (en català, castellà i anglès), molts d’ells del disc Amalgama(2016) i altres inèdits. Les seves composicions parlen de la condició humana, de l’amistat i l’amor, i també aporten un component reivindicatiu pacifista i mediambiental, essencial per a l’artista. SoloBassing, a més, es complementa amb l’univers musical d’influència de la cantant, que interpreta versions de Stevie Wonder, Sara Bareilles, Serrat o Toti Soler, entre altres.

Nadal Big Band - Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié

A tot artista li agrada cercar en les arrels de la seva cultura. Les Nadales són un actiu de la nostra música, sempre disposades a ser transformades i llegides des de nous punts de vista.
Això és el que ens proposa Vicens Martín en aquest nou espectacle de la Dream Big Band. Versionar Nadales catalanes amb el prisma de la música mediterrània que utilitza sempre en les seves creacions.
El poder i riquesa dels setze músics de la Dream Big Band, escollits entre els millors músics de Catalunya, donen una nova vida i un so diferent a cançons que tots coneixem i reconeixem, com El Dimoni Escuat, El Noi de la Mare, Fum-fum-fum, entre d’altres.
I la versàtil Gemma Abrié, amb la seva veu sensible i càlida, ens endinsarà en aquest univers de lletres i melodies populars que tenim en el nostre imaginari des de la infància.
Un espectacle per a tots els públics, per cantar, i fins i tot ballar d’una manera diferent, aquestes Nadales que formen part de la nostra cultura familiar.

AMALGAMA

És una incursió jazz a la cultura musical d’influència mediterrània i atlàntica, de Catalunya al Brasil, de França als Estats Units, on Gemma Abrié posa la seva veu al servei del polifacètic guitarrista brasiler Munir Hossn, company de viatge, entre d’altres, del pianista afrocubà Roberto Fonseca, la cantant lusòfona Mayra Andrade i la vocalista americana Gretchen Parlato. Aquest projecte beu dels viatges, les trobades i l’adquisició de nous coneixements de diverses tradicions musicals de la cantant durant la seva trajectòria. Ric en dinàmiques, càlid, acústic, “Amalgama” és un compendi de composicions originals d’Abrié, temes de Hossn i versions de reconeguts i variats artistes com Joan Manel Serrat o Javier Ruibal, amb temes en català i castellà a un repertori propi que superposa textures i colors d’indrets i cultures que han marcat la seva existència. aquí

WONDERING...

"Wondering..." neix de la profunda admiració que Gemma Abrié ha sentit des de ben petita cap a la música del cantant, compositor i multi-instrumentista Stevie Wonder, un dels personatges més influents en la història de la música popular. Després d'estudiar a fons la seva obra, la cantant porta els seus temes a un terreny ben diferent amb el jazz i la improvisació com a mitjà de transport. El resultat és una combinació de la força ancestral de la música negra amb la bellesa lírica del jazz i el pop més sofisticat. El públic gaudirà de melodies inoblidables, embolcallades en l'univers colorista de les harmonies pròpies del jazz, a la vegada concebudes per ser ballades. Aquest projecte, que va valer a Abrié un Cum Laude al seu projecte final de l’ESMUC, està enregistrat en disc, que es pot descarregar en MP3 per 5,16€ aquí

Obre el teu Art - Classes de Cant i Expressió - Coaching i Mentoria artística

Gemma Abrié es disposa a facilitar processos creatius de desenvolupament vocal i personal a través de la veu i de la música, de coaching i mentoria artística, aplicant tot el bagatge recollit durant 22 anys d'experiència com a cantant, músic i artista als escenaris, així com durant 10 anys d'experiència com a professora de cant i música en centres d'estudis musicals superiors, com el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) o ESEM Taller de Músics de Barcelona. També és docent des de fa 10 anys en programes d'accés universal a la formació artística a l'Escola Municipal de Música Centre de les Arts de L'Hospitalet en l'àmbit de Pop Rock i Jazz Manouche. En els darrers 3 anys s'ha format com a Coach personal i Facilitadora de processos de desenvolupament personal, amb els mètodes Coaching Fusión® y Access Consciousness®.
Les sessions "Obre el teu Art" són sessions individuals de 50 minuts dirigides a aquelles persones que vulguin treballar la seva veu com a cantants, professionals o aficionades, o vulguin millorar la seva expressió personal o obrir qualsevol procés de canvi vital, utilitzant la màgia de la veu, l’expressió artística i la neurociència.

VOLS CONTRACTAR UNA ACTUACIÓ DE JAZZ EN DIRECTE AMB GEMMA ABRIÉ?

Si t'agrada el jazz en directe en qualsevol d'aquestes propostes musicals i vols contractar una actuació per a un festival o qualsevol altre esdeveniment, no dubtis a posart-te en contacte.

Contacta

© Gemma Abrié 2024