12/08/2020

Inciativa cultural privada a la Vall de Lladorre, Alt Pirineu


El món de la cultura a Catalunya viu moments molt tristos i difícils. Davant l’allau de cancel·lacions de festivals i programacions diverses des de l’inici de la crisi provocada per la Covid-19 i amb l’actual prolongació de la situació d’emergència cultural, les artistes, les actrius i les diverses treballadores culturals protestem contra les mesures adoptades pel Govern, ja que considerem la cultura com una eina bàsica de cultiu intel·lectual i emocional que té un impacte evident i necessari en la salut de les persones. Ara, més que mai, s’ha demostrat que sense cultura no podem viure saludablement, i és des d’aquesta prioritat que reclamem la reactivació de les iniciatives culturals d’una forma segura, compromís que ja s’ha complert de forma estricta en la majoria de programacions culturals que s’han reactivat des de l’inici de la crisi de la Covid-19.

A títol personal, per activisme social i fe absoluta en la cultura com a eina de benestar personal, i des de la meva experiència com a artista i músic professional des de fa gairebé 20 anys, m’he decidit a organitzar una sèrie de 3 concerts en un entorn natural excepcional que m’és molt familiar: Les Bordes d’Artamont. Es tracta d’un lloc privilegiat dins l’entorn del Parc Natural de l’Alt Pirineu, situat a la Vall de Lladorre, a 5 km del municipi de Tavascan, al Pallars Sobirà, camí d’un paratge natural d’interès com és el Pla de Boavi i la zona del llac de Certascan. Les vetllades inclouen música, activitat física i tast gastronòmic, permetent així un apropament al coneixement del patrimoni natural i cultural d’aquesta zona, sovint poc coneguda, del Pallars. Amb la previsió de tenir a punt totes les mesures de seguretat pertinents (separació de 2 m entre assistents, ús de mascaretes, got propi i gel desinfectant) tinc la intenció de vetllar de forma activa per la salut de la cultura i de les persones que la valoren i la saben gaudir i compartir. Per oferir salut, vida i caliu. Per vosaltres, per nosaltres i per la salut de totes.

Informació bàsica

Dia: Dimecres 12 d’Agost
Components: Aleix Tobías, percussió, Mario Mas, guitarra, Gemma Abrié, veu i contrabaix
Lloc: Bordes d’Artamont, Lladorre, Pallars Sobirà

com-arribar

Com arribar-hi?

Les Bordes d’Artamont estan situades al terme municipal de Lladorre, a la pista camí del Boavi que surt de Tavascan. Són tres edificacions de propietat privada, algunes de les quals antigament estaven dedicades a l’allotjament i manutenció del personal que treballava antigament a la central hidroelèctrica de Montalto.
L’accés a les bordes és per pista forestal, transitable per turismes tot terreny, recomanablement. No obstant, amb la impossibilitat d’aparcar vehicles a menys d’1km de distància, es recomana fer l’aproximació a peu des de Tavascan. Sortint de Tavascan cal seguir la pista en direcció al Pla de Boavi, i a 4,8km i al mateix peu de pista es troben les Bordes d’Artamont.

Horaris

17:30h trobada Tavascan – central elèctrica al final del poble – inici de la pista forestal Camí de Boavi. Una persona de la organització guiarà la caminada de 5km per la pista forestal.
17:40h sortida des de Tavascan caminant
18:30h arribada a Les Bordes d’Artamont, tast de benvinguda i servei de begudes (vegeu carta)
19h Concert a l’aire lliure (anti-mosquits aconsellable i alguna peça d’abric aconsellable)
20:30h Fi del concert, servei de begudes i tornada a peu cap a Tavascan
21:30h arribada al poble de Tavascan

Aforament

Queda limitat a 30 persones i és imprescindible fer reserva prèvia responent al formulari de sota i indicant el nombre de persones associades a la reserva.

Mètode de pagament

L’activitat es fa a taquilla inversa (la quantitat de l’aportació econòmica és voluntària) , però la reserva de places quedarà confirmada un cop es realitzi un ingrés mínim de 10€ feta on-line d’una de les següents maneres:

Opció 1: Escanejant el QR

Opció 2: Per Paypal al següent enllaç https://paypal.me/pools/c/8rdNBjiNem

Si desitgeu abonar l’import en efectiu al moment del concert, ho podreu fer especificant en el formulari adjunt la forma de pagament. A les Bordes d’Artamont no hi ha cobertura mòbil, per tant, tampoc datàfon ni possibilitat de pagament instantani per mòbil.

Servei de taxi opcional

Hi ha la possibilitat de fer el viatge amb taxi amb reserva prèvia (indicar si es vol taxi al correu de reserva de la plaça)

18:15h sortida des de Tavascan
20:30h (aproximadament): sortida des d’Artamont

El cost de l’anada és de 7€ i el de l’anada i tornada de 10€, preu per persona. Es pagarien en efectiu al xofer en el moment del trajecte. Si estàs interessat cal que indiqueu també al formulari el nombre de places desitjades per a fer-ne la reserva

En cas de pluja, es suspendrà tota l’activitat.

Descobriu els artistes

Gemma Abrié
https://www.youtube.com/user/gemmaabrie
Aleix Tobías
https://youtu.be/24JJzLXD2zs
Mario Mas
https://youtu.be/NRrAFMFMZsw

Per avançar-vos al tast del paladar:

Formatges Formatgeria Montsent de Pallars Rialp:

https://www.formatgeriamontsent.cat/producto/formatge_siarb/
https://www.formatgeriamontsent.cat/producto/formatge-curat-dovella/
https://www.formatgeriamontsent.cat/producto/formatge-semi-de-cabra/

Fleca de Muntanya de Rialp:

https://flecademuntanya.com/

Cervesa artesana Cetretze

https://ctretze.cat/pagina/cerveses/

Suc de poma:

http://www.calvalls.com/index.php/ca/llistat-de-marques/cal-valls/5303-botiga-10112CVins:
https://www.batlliudesort.cat/portfolio/pantigana/
http://www.lacuinadecatalunya.com/ca/plusfresc-presenta-vi-lo-macot/

Veure tota la carta

com-arribar

com-arribar

com-arribar

© Gemma Abrié 2024