Arxiu

El viatge de les mans

Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié s’han unit i ens porten un original viatge musical i poètic. Al llarg de molts segles dones i homes han sentit i escrit sobre el mateix: amor, desamor, vida, mort. “El viatge de les mans” és una proposta musical que connecta els textos dels primers poetes i poetesses catalanes amb els de poetes i artistes d’avui. Un programa que connecta unes mans, les notes manuscrites de Frida Kahlo -ara fetes cançó- amb Beatriu de Dia, i Mercè Rodoreda amb Arzalaïs de Porcairagues.

Ingràvid – Roigé

Enregistrat als Estudis La Vall amb l’assessorament i coproducció de Marc Martin també compte amb la col·laboració de grans noms de l’escena actual com són Joan Rovira, Sandra Bautista (Sona9), Gemma Abrié, Paula Giberga (La Folie), Àngela Furquet, Oriol Barri i Sònia Moreno.

Bestiari – The New Catalan Ensemble

Bestiari és el tercer disc de The New Catalan Ensemble i presenta un llibre-CD amb una acurada selecció de 22 poemes del llibre homònim del poeta Josep Carner. Cadascun dels textos es presenta en versió recitada i cantada. La musicació de tots els poemes i la producció del disc han anat a càrrec de Joan Díaz, qui ha convidat a Gemma Abrié a posar veu en 3 peces i així endinsar-se (de nou) en l’univers del “Príncep dels poetes”. En el disc participen també diversos cantants com Roger Mas, Gemma Humet o Carles Belda, i els actors Pere Arquillué i Clara Segura com a rapsodes.

Valentí Moya Meets Monk (Jazz Manouche Connection)

Valentí Moya meets Monk és un treball del guitarrista Valentí Moya en què homenatja a la gran figura del jazz Thelonius Monk des de l’estil del Jazz Manouche, i compta amb la participació de diversos artistes i la col·laboració especial del fill del llegendari pianista, Thelonius Sphere Monk, a la bateria. Moya va proposar a la Gemma Abrié versionar “Blue Monk”, un dels clàssics de Monk que Abrié va reescriure en català per donar-li una mirada mediterrània.

Cançons mecanoscrites – Martí Serra i els Pintors d’Ànimes

És un treball amb què el saxofonista Martí Serra sorprèn anant més enllà de l’instrumental i endinsant-se al món de la cançó, amb un relat personal de vivències que han marcat la seva vida personal. Els acompanyants d’aquest relat són Els Pintors d’Ànimes, cinc músics provinents del jazz, la clàssica, el folk o l’experimentació, entre els quals s’hi troba Gemma Abrié.

The boat diary – Cece Gianotti & Après Minuit

Cruzar Mundos – Octavio Bugni

Cruzar Mundos és el disc del pianista argentí afincat a Barcelona fa més d’una dècada Octavio Bugni. El disc combina temes originales d’ell i versions d’standards d’autors com Jimmy Rowles, Bud Powell, Tom Jobim o McCoy Tyner. Bugni va convidar a Abrié a cantar una peça original d’ell, “Pedraza y Luna”.

Nits de Swing – Barcelona Jazz Orquestra

Nits de Swing Barcelona Jazz Orquestra

“Nits de Swing a la Sala Apolo” és un disc i DVD recull de 12 escenes, amb música i ball. Transcorre a la mítica Sala Apolo, autèntica de sala de ball dels anys 40 amb vestuari i ambientació de l’època. Aquestes escenes mostren l’esperit més fresc i alegre de les sessions ja històriques de Jazz & Swing a l’Apolo amb la Barcelona Jazz Orchestra i el col·lectiu de balladors de Swing més gran d’Europa, el de Barcelona. Gemma Abrié hi fa una col·laboració especial.

Paraules d’Amor – Cobla & Big Band Calella Capital de la Sardana 2015

Amb motiu de la capitalitat de la Sardana de Calella (Maresme) l’any 2015, l’Ajuntament de la ciutat edità un doble CD + DVD destinat a divulgar la Sardana i la música de cobla en tots els seus vessants. El digipack inclou un primer CD amb 12 sardanes dedicades a la ciutat, i un segon CD, titulat Paraules d’amor, que consisteix en un recull dels temes de l’espectacle del mateix nom, a càrrec de la Cobla i la Big band de la capitalitat de la Sardana 2015, amb les veus solistes de Laura Simó, Xavier Casellas i Gemma Abrié, sota la direcció i els arranjaments del pianista Joan Díaz. Tanca la proposta un DVD produït per Clack, amb direcció audiovisual d’Eloi Aymerich, titulat Verd de pi, blau de mar, amb imatges al.lusives a la capitalitat i d’altres d’històriques, en homenatge a l’Aplec més antic de Catalunya, el de Calella, que aquest 2015 celebrarà la seva 88ª edició. Música d’ahir, d’avui i de sempre.

Nu Tunes & Old Tunes – Nu Roots

Nu Tunes & Old Tunes és un treball del grup format per David Pastor, Toni Pagès i Jose Luís Guart, on hi fusionen jazz i altres estils més elèctrics. El trio va proposar a la Gemma Abrié versionar “Aigües de Març”, un clàssic de Jobim que Abrié va reescriure en català per donar-li una mirada mediterrània.

Golden Standards – La Locomotora Negra

La Locomotora Negra Golden Standards

L’enregistrament del disc Golden Standards amb La Locomotora negra va significar el somni complert de joventut de Gemma Abrié: compartir música i grans estàndards de jazz amb l’orquestra de jazz més emblemàtica del país, que va marcar una època de descobriment d’aquest estil a Catalunya. Per Gemma Abrié va significar una gran satisfacció colaborar-hi, així com amb dues cantants excel·lents com la Susana Sheiman i la Marina Tuset.

Think Pink – Dani Alonso

En aquest disc de Dani Alonso Trio Gemma Abrié va interpretar My Baby Just Cares For Me, el clàssic que va popularitzar Nina Simona, revisitat pel mateix grup i per Abrié mateixa.

+declaracions – Clara Peya

Clara Peya Mes Declaracions

Aquesta bonica composició de Clara Peya va estar farcida de col·laboracions molt especials, com la de Clara Luna, Celeste Alías, Susanna Abellán i Gemma Abrié, que hi va enregistrar per primer cop un tema en català.

10 Anys

10 Anys Ivanow Jazz Group

El disc 10 Anys d’Ivanow va significar la celebració i el tancament dels 10 anys de vida del grup Ivanow, que van significar els inicis professionals de Gemma Abrié com a cantant. En aquest disc el grup consolida el llenguatge del swing després de l’acumulació d’experiències als més de 300 concerts en directe que van fer a la sala Jazz Sí Club de Barcelona i a sales i festivals d’arreu de Catalunya i Espanya.

Swingdrome

Ivanow Jazz Group Swingdrome

Swingdrome va ser el segon disc que va enregistrar Ivanow Jazz Group, després de Jazz It Up!. És el fruit de tres anys de concerts setmanals al Jazz Sí Club. Prenent vells estàndards del Swing, el New Orleans i el Dixieland, en aquest disc es pot sentir el so que va fer característic les nits dels dimecres en aquesta sala barcelonina, a la recerca de la improvisació més espontània i sincera i el so del jazz més clàssic.

Ska-jazz from Barcelona

Ska jazz from Barcelona va ser el primer EP que va enregistrar ShantyTown, un grup amb companys d’institut amb el qual Gemma Abrié va participar paral·lelament a Ivanow Jazz Group. Aquest grup explorava sons jamaicans, partint de la fusió entre el jazz, el rocksteady, l’ska i el latin-soul. Aquest treball és una bona mostra de la voluntat d’aquest grup d’investigar estils i músiques.

Jazz It Up!

Aquest va ser el primer enregistrament en estudi, als 19 anys, com a cantant solista amb el primer grup on va participar Gemma Abrié, Ivanow Jazz Grup, amb alguns companys d’institut i altres músics. És un disc on hi apareixen els primers estàndards que van explorar, sota la guia i direcció de Toni Gili, saxofonista de La Locomotora Negra, orquestra amb la qual també va col·laborar posteriorment Abrié. Aquest disc és l’expressió de la recerca del swing més primerenc i més fresc.

© Gemma Abrié 2024