Jazz en directe des de Barcelona

De l’amor per la música de la Gemma Abrié neixen els principals projectes que té entre mans actualment, que beuen de l’herència del jazz més etern i de les oportunitats que ofereix l’heterogeneïtat musical del present: el seu primer disc com a solista i compositora amb participació del guitarrista brasiler Munir Hossn; el duo de contrabaixos i veus amb Miquel Àngel Cordero, un còctel absolutament cantable i ballable que posa a prova les possibilitats expressives infinites d’aquests instruments; així com el seu treball “Wondering…”, un tribut a la figura de Stevie Wonder en clau de jazz que ja ha recorregut desenes de sales de jazz de dins i fora de Catalunya.

AMALGAMA FEAT. MUNIR HOSSN

Es tracta d'una incursió jazz a la cultura musical d’influència mediterrània i atlàntica, de Catalunya al Brasil, de França als Estats Units, on Gemma Abrié posa la seva veu al servei del polifacètic guitarrista brasiler Munir Hossn, company de viatge, entre d’altres, del pianista afrocubà Roberto Fonseca, la cantant lusòfona Mayra Andrade i la vocalista americana Gretchen Parlato. Aquest projecte beu dels viatges, les trobades i l’adquisició de nous coneixements de diverses tradicions musicals de la cantant durant la seva trajectòria. Ric en dinàmiques, càlid, acústic, “Amalgama” és un compendi de composicions originals d’Abrié, temes de Hossn i versions de reconeguts i variats artistes com Joan Manel Serrat o Javier Ruibal, amb temes en català i castellà a un repertori propi que superposa textures i colors d’indrets i cultures que han marcat la seva existència. Pots descarregar el disc en MP3 per 9,99€ aquí.

ABRIE & CORDERO DUO

Entre les propostes més atípiques de Gemma Abrié s’hi pot trobar aquest insòlit duo amb el també contrabaixista Miquel Àngel Cordero. Aquesta aposta poc habitual al món de la música vol demostrar com des d’una formació de mínims, amb dos integrants, s’assoleixen resultats de gran complexitat, amb quatre instruments –dos contrabaixos i dues veus– que tenen un potencial comunicatiu enorme. Abrié i Cordero, els intèrprets/còmplices, exploraran diferents formes i estils, des del jazz, passant pel folklore argentí fins la cançó d'autor catalana o fins i tot els Beatles. Una proposta que al públic li resultarà sorprenent i fascinant, i amb la qual guardarà submergit en la nostàlgia, cantarà i fins i tot ballarà. Pots comprar el disc per 8,99€ aquí.

WONDERING...

"Wondering..." neix de la profunda admiració que Gemma Abrié ha sentit des de ben petita cap a la música del cantant, compositor i multi-instrumentista Stevie Wonder, un dels personatges més influents en la història de la música popular. Després d'estudiar a fons la seva obra, la cantant porta els seus temes a un terreny ben diferent amb el jazz i la improvisació com a mitjà de transport. El resultat és una combinació de la força ancestral de la música negra amb la bellesa lírica del jazz i el pop més sofisticat. El públic gaudirà de melodies inoblidables, embolcallades en l'univers colorista de les harmonies pròpies del jazz, a la vegada concebudes per ser ballades. Aquest projecte, que va valer a Abrié un Cum Laude al seu projecte final de l’ESMUC, està enregistrat en disc, que es pot descarregar en MP3 per 5,16€ aquí

ELS FRUITS SABOROSOS, AMB VICENS MARTÍN

Amb la publicació l'any 1906 d’Els fruits saborosos, Josep Carner, amb només vint-i-dos anys, entra per la porta gran a la història de la literatura catalana com a figura cabdal del Noucentisme. Més tard serà conegut com "el príncep dels poetes". Vicens Martín, guitarrista cultivat reconegut per la seva tasca orquestral al Taller de Músics i els seus projectes amb Santiago Auserón, Mala Rodríguez, Cris Juanico o Achilifunk, ha musicat 11 poemes d’aquesta obra per a una formació de 14 músics i la veu de la Gemma Abrié. "Els fruits saborosos" de Vicens Martín és una aliança del jazz més exuberant amb els versos d’un dels nostres poetes de bandera que ha valgut a Abrié els elogis de la crítica per saber transmetre amb la veu les emocions que l’autor volia deixar paleses amb paraules. Aquest treball ha guanyat els Premis Enderrock 2014 a les categories de "Millor nova proposta catalana de jazz del 2013" i "Millor directe de jazz". El disc és a la venda per 16,51€ aquí.

VOLS CONTRACTAR UNA ACTUACIÓ DE JAZZ EN DIRECTE AMB GEMMA ABRIÉ?

Si t'agrada el jazz en directe en qualsevol d'aquestes propostes musicals i vols contractar una actuació per a un festival o qualsevol altre esdeveniment, no dubtis a posart-te en contacte.

Contacta

© Gemma Abrié 2018