Jazz en directe des de Barcelona

De l’amor per la música de la Gemma Abrié neixen els principals projectes que té entre mans actualment, que beuen de l’herència del jazz més etern i de les oportunitats que ofereix l’heterogeneïtat musical del present: el seu primer disc com a solista i compositora, amb la participació del guitarrista brasiler Munir Hossn, i un proper disc com a autora en camí; el concert “solo” en el que explora en solitari les possibilitats expressives del contrabaix i la veu; el duet amb el pianista català Manel Camp reversionant en clau de jazz peces del repertori barroc; així com el seu treball “Wondering…”, un tribut a la figura de Stevie Wonder en clau de jazz que ja ha recorregut desenes de sales de jazz de dins i fora de Catalunya.

SOLOBASSING

L'arribada casual d'un contrabaix a la vida de Gemma Abrié va marcar la seva trajectòria artística fa gairebé 10 anys. La cantant barcelonina va iniciar-se en l'estudi del contrabaix uns anys més tard de la mà del mestre Horacio Fumero, i poc temps més tard ja va adoptar aquest instrument com al seu acompanyant per a expressar-se musicalment, participant en diversos projectes com el trio femení WoM amb Clara Luna i Laia Fortià o el duo de contrabaixos amb Miquel Àngel Cordero. Després de 5 anys en aquests projectes i un primer disc publicat com a cantant i autora de les seves cançons, titulat Amalgama i produït pel guitarrista i baixista brasiler Munir Hossn, Abrié presenta un concert que parteix del format "solo" (veu i contrabaix) on pretén mostrar la vessant més honesta i propera com a intèrpret, amb la veu i l'emoció com a elements vertebradors de l'expressió artística.

JAZZCÀNTIC Música antiga en clau de jazz

Manel Camp i Gemma Abrié s’han retrobat per presentar un concert basat en interpretacions, en clau de Jazz, de peces emblemàtiques d’autors representatius de la Música Antiga, després de l’enriquidora experiència formant part del projecte ZEFIRO TORNA amb l’Ensemble Meridien. Així Monteverdi, Merula, Purcell, Lully, Falconieri, Bach i d’altres sonen absolutament actuals, i les seves obres, convertides en balades de jazz o en estàndards moderns, esdevenen més properes que mai, gràcies a una interpretació càlida, subtil, apassionada i emotiva, que sembla que les composicions compostes fa uns quants segles hagin estat creades ara mateix, i per a ser tocades i cantades d’una manera molt personal, la que ens presenten aquests dos artistes.

AMALGAMA

Es tracta d'una incursió jazz a la cultura musical d’influència mediterrània i atlàntica, de Catalunya al Brasil, de França als Estats Units, on Gemma Abrié posa la seva veu al servei del polifacètic guitarrista brasiler Munir Hossn, company de viatge, entre d’altres, del pianista afrocubà Roberto Fonseca, la cantant lusòfona Mayra Andrade i la vocalista americana Gretchen Parlato. Aquest projecte beu dels viatges, les trobades i l’adquisició de nous coneixements de diverses tradicions musicals de la cantant durant la seva trajectòria. Ric en dinàmiques, càlid, acústic, “Amalgama” és un compendi de composicions originals d’Abrié, temes de Hossn i versions de reconeguts i variats artistes com Joan Manel Serrat o Javier Ruibal, amb temes en català i castellà a un repertori propi que superposa textures i colors d’indrets i cultures que han marcat la seva existència. aquí

WONDERING...

"Wondering..." neix de la profunda admiració que Gemma Abrié ha sentit des de ben petita cap a la música del cantant, compositor i multi-instrumentista Stevie Wonder, un dels personatges més influents en la història de la música popular. Després d'estudiar a fons la seva obra, la cantant porta els seus temes a un terreny ben diferent amb el jazz i la improvisació com a mitjà de transport. El resultat és una combinació de la força ancestral de la música negra amb la bellesa lírica del jazz i el pop més sofisticat. El públic gaudirà de melodies inoblidables, embolcallades en l'univers colorista de les harmonies pròpies del jazz, a la vegada concebudes per ser ballades. Aquest projecte, que va valer a Abrié un Cum Laude al seu projecte final de l’ESMUC, està enregistrat en disc, que es pot descarregar en MP3 per 5,16€ aquí

ELS FRUITS SABOROSOS, AMB VICENS MARTÍN

Amb la publicació l'any 1906 d’Els fruits saborosos, Josep Carner, amb només vint-i-dos anys, entra per la porta gran a la història de la literatura catalana com a figura cabdal del Noucentisme. Més tard serà conegut com "el príncep dels poetes". Vicens Martín, guitarrista cultivat reconegut per la seva tasca orquestral al Taller de Músics i els seus projectes amb Santiago Auserón, Mala Rodríguez, Cris Juanico o Achilifunk, ha musicat 11 poemes d’aquesta obra per a una formació de 14 músics i la veu de la Gemma Abrié. "Els fruits saborosos" de Vicens Martín és una aliança del jazz més exuberant amb els versos d’un dels nostres poetes de bandera que ha valgut a Abrié els elogis de la crítica per saber transmetre amb la veu les emocions que l’autor volia deixar paleses amb paraules. Aquest treball ha guanyat els Premis Enderrock 2014 a les categories de "Millor nova proposta catalana de jazz del 2013" i "Millor directe de jazz". El disc és a la venda per 16,51€ aquí.

VOLS CONTRACTAR UNA ACTUACIÓ DE JAZZ EN DIRECTE AMB GEMMA ABRIÉ?

Si t'agrada el jazz en directe en qualsevol d'aquestes propostes musicals i vols contractar una actuació per a un festival o qualsevol altre esdeveniment, no dubtis a posart-te en contacte.

Contacta

© Gemma Abrié 2019